понеділок, 19 лютого 2018 р.

Завдання шкільної олімпіади з інформатики


Завдання шкільної олімпіади з інформатики - скачати
Домоміжні матеріали - скачати



Завдання шкільної олімпіади з інформаційних технологій
Вже склалося традиційно, що святом Святого Миколая розпочинається цикл новорічних та Різдвяних святкувань, в його резиденції кипить робота. Миколай не відривається від листів. У його помічників теж гаряча пора.
Учаснику олімпіади пропонується спробувати себе у ролі помічника Святого Миколая, для чого необхідно виконати запропоновані задачі виключно засобами MS OFFICE, відповідно до умов задач та файлів-інструкцій. Використання VBA ЗАБОРОНЕНО!
Умова задачі «СЕРТИФІКАТ»
(Завдання виконується виключно засобами MS Word
Результат роботи учасника зберегти у файл zavd1.docx)
На передодні свята Святий Миколай провів благодійний конкурс. Найактивніші учасники окрім подарунків отримають ще й сертифікати.
Учаснику пропонується, дотримуючись інструкцій файлу «Інструкція Word», створити Сертифікат учасника конкурсу «Навчись творити диво».
Завдання необхідно виконати відповідно до поданого зразка (файл Сертифікат.jpg). Усі необхідні матеріали знаходяться в папці «Завдання_1».
Умова задачі «ПОЛІТ»
(Завдання виконується виключно засобами MS POWER POINT
Результат роботи учасника зберегти у файл zavd2.pptx)
Коли зібрані всі подарунки, час вирушати в дорогу. Але в дорозі все може трапитись.
Учаснику пропонується відповідно до наданого зразка (файл Зразок.gif) створити імітацію аварійної посадки саней Святого Миколая в місті Кропивницький.
Усі необхідні матеріали знаходяться в папці «Завдання_2».
Умова задачі «ПОДАРУНКИ»
(Завдання виконується виключно засобами MS EXCEL
Результат роботи учасника зберегти у файл zavd3.xlsx)
Свято Миколая не проходить без подарунків. Святий Миколай читає кожен лист і складає список подарунків які йому треба доставити.
Учаснику пропонується, дотримуючись інструкцій файлу «Інструкція Excel», розробити систему для розрахунку кількості саней якими потрібно доставити подарунки та візуально відобразити статистичні дані за 8 років.
Завдання необхідно виконати відповідно до поданого зразка. Усі необхідні матеріали знаходяться в папці «Завдання_3».

УВАГА!!!
У розв’язку завдання дозволяється використовувати тільки файли з початковими даними, які розміщено у каталозі Для учасника. Заборонено вставляти у файли-розв’язки зображення з файлів-зразків чи з файлів-інструкцій.
Перевірка розв’язку учасника передбачає зміну вхідних даних та перевірку результату обчислень зі зміненими даними.
Всі завдання необхідно виконати за 4 години та передати файли-розв’язки під підпис члену журі.
Під час олімпіади учасник має право задавати питання виключно у письмовому вигляді. Питання повинно бути сформулюване таким чином, щоб на нього можна було а відповісти однозначно ТАК чи НІ.
 У випадку, якщо одна з цих відповідей може стати підказкою або відповідь міститься у тексті завдання учасник отримує відповідь БЕЗ КОМЕНТАРІВ.
В роботі залишати відомості, які ідентифікують особу учасника ЗАБОРОНЕНО!!! (за виключенням назви каталогу з файлами-роз’язками участника)
Роз’вязок олімпіадного завдання вважається зданим тільки після перевірки членом журі в присутності учасника олімпіади наявності його файлів-рішень та підпису учасником у протоколі прийому робіт (підпис учасника ставиться після відмітки про наявність  файлів-розв’язків кожної задачі.


Бажаємо успіху!

Немає коментарів:

Дописати коментар